Kom af van je uitstelgedrag!

Het is bij zovelen van ons bijna elke keer hetzelfde liedje. Als een kind aan de keukentafel. De volgende dag heb je een toets of moet je iets inleveren. Maar, shit! Te laat begonnen. Dus de avond van tevoren: stress en huilen. “Hoe drink je een pak melk leeg?”, hoor ik mijn vader zeggen. “Alles in één keer, of glas voor glas?” Het lijkt zo simpel, maar kom er maar eens vanaf; Uitstelgedrag!

Wanneer je last hebt van uitstelgedrag wordt de berg van ‘dingen die je nog moet doen’ alleen maar groter. Net als het nare gevoel dat daarbij komt kijken. Of het nu gaat om taken op je werk of in je privéleven; Je blijft het maar voor je uit schuiven. Uiteraard wil je hier vanaf, maar hoe vaak je jezelf ook voorneemt om het volgende keer toch ècht eerder op te pakken, het resultaat is meestal dat het de keer erop weer hetzelfde liedje is… Uitstel gedrag aanpakken gaat dus niet zomaar.

Wil je je uitstelgedrag ook graag veranderen en verminderen? Vraag jezelf dan eens af:

  1. Waarom schuif ik dit voor mij uit?
  2. Wat helpt mij om dingen WEL aan te kunnen pakken?
  3. Is het nu niet het moment om het verstand op nul te zetten en het gewoon maar te gaan doen?

En kom je er dan nog steeds niet uit, of lukt het je niet om van je uitstelgedrag af te komen? Dan ben ik er natuurlijk altijd om je een duwtje in de goede richting te geven!

Marit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *